17 mei 2021Vakinformatie voor de voedingsverwerkende industrie
KIJK BINNEN IN EEN FACTORY OF THE FUTURE
Er moet iets in het kanaalwater zitten in Izegem. Een jaar nadat Vandemoortele werd uitgeroepen tot 'Factory of the Future', won nu ook hun buur - en leverancier - Cargill die prestigieuze award. Sitemanager Marco Moes legt uit wat het bedrijf deed om die titel binnen te rijven en wat die nu concreet voor hen betekent.
Cargill Izegem won dit voorjaar de Factory of the Future award. De producent van plantaardige oliën en vetten had al een eigen verbeterprogramma opgestart en zette daarbij nog extra in op digitalisering en duurzaamheid.
De modulair opgebouwde machineafscherming BlueGuard - ontwikkeld door Satech - biedt niet alleen flexibiliteit en fysieke veiligheid, maar voldoet ook aan de strenge hygiënenormen binnen de sectoren food, chemie en farma.
Pauwels Sauzen produceert jaarlijks 100 miljoen kilogram sauzen. Daarbij komt warmte vrij, dus kan de temperatuur in de productiehallen snel oplopen. “Om de werkomstandigheden te verbeteren, hebben we stapsgewijs geïnvesteerd in koel- en ventilatie-units", zegt projectmanager Michel Doossche.
Een aanhoudend hoge productkwaliteit en maximale procesveiligheid zijn cruciaal. De ifm geleidbaarheidsssensoren LDL100 en LDL200 met IO-Link helpen binnen het CIP-proces een optimale reiniging te waarborgen.
Jongeren willen mee vorm geven aan voeding, maar zonder compromissen te maken tussen smaak, gezondheid, duurzaamheid en gemak. Dat tonen de twee winnaars van de innovatiewedstrijden van Fevia.
Bij yoghurtproducent La Fageda garanderen VEGA sensoren een betrouwbare meting van het vulniveau in de yoghurt- en CIP-tanks, ondanks uitdagende omstandigheden zoals schuimvorming.
In het West-Vlaamse Izegem staat de oudste en grootste fabriek van Vandemoortele, de Europese leider in de markt van bakkerijproducten, margarines, culinaire oliën en vetten. Die dateert uit 1899, maar uitgerekend die bakermat won in 2020 een Factory of the Future award.
De productie van voedingsmiddelen, dranken en farmaceutica is onderworpen aan strikte regels. Toen in 2006 via de publicatie van de norm ISO 21469 ook smeermiddelen aan de beurt kwamen, was Klüber Lubrication een van de eerste bedrijven in Europa die hieraan voldeden, en het eerste in de VS.
FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.